divendres, 19 de desembre del 2014



Quin sentit té la festa de Nadal?

Per Nadal, els cristians commemorem el naixement de Jesús, però no només com un personatge històric que va canviar el món, nascut a la província de l'emperador Cèsar August.

Nadal és l'època més especial de l'any, on disposem de tendresa per expressar els nostres més nobles sentiments per mitjà de detalls, carícies i paraules amables... Una época especial d'acostament compartit amb els amics i la família per reforçar i alimentar el vincle d'amor i amistat.

El Nadal és temps de celebració, regals, nens, alegria i família, però també el Nadal és època propícia per al retrobament amb nosaltres mateixos, i amb els altres.

També és temps per deixar-se portar pels sentiments de solidaritat, deixant fluir lliurement el nostre afecte, afecte i comprensió amb algú que necessiti una mica de nosaltres. Frases que hem repetit al llarg de molts anys, poden cobrar un nou i profund significat, en tenir una actitud més oberta i positiva que ens porti a viure amb Amor.

Però avui dia, la festa de Nadal s'ha convertit en una cursa consumista. El sentit del Nadal actual és comprar, comprar i comprar. No importa el que es compri, sempre que vagi embolicat en paper de vistosos colors. Cal regalar el que sigui a tot el món. L'important és gastar diners, encara que no disposis d'ells. Si no ho fas és que no entens l'esperit del Nadal. Qualsevol excusa és vàlida per a vendre, i quant abans es comenci la venda molt millor per als grans magatzems.

Es va aprofitar el pont de la Constitució i de la Immaculada per encendre l'enllumenat nadalenc i d'aquesta manera tenir un mes complet de Nadal. Això hauria de ser suficient, però sembla que no, i així ens hem assabentat que als Estats Units se celebra el Black Friday l'últim divendres de novembre com a símbol de l'inici de les compres boges de Nadal. Bé a Espanya copiem també aquesta celebració i la fem nostra. Ja tenim 6 setmanes de Nadal. Aquest és el sentit del Nadal?

Que aquest Nadal, sigui el començament d'una nova etapa de la nostra vida i submergim-nos en l'esperit nadalenc gaudint de les mil i una manifestacions de la seva màgia i els senyals que denotan la seva presència. Anem a vèncer l'apatia i posar en marxa la nostra imaginació per omplir la nostra vida i la dels nostres amb sentiments i pensaments alegres i positius.

Que els sentiments que amaga el Nadal, es quedin amb nosaltres i ens acompanyin a viure cada dia al llarg del nou any. Que sigui un temps per a nous començaments, per l'enfortiment de les relacions a través de l'amor, perquè es compleixin els nostres somnis i perquè torni el retrobament amb nosaltres mateixos i amb la presència de l'Amor.

Bon Nadal i Any Nou 2015!

Fins després de festes.


Ramiro Lozano
  Jubilats-USOC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada