dissabte, 17 de gener del 2015



Llibertat d'expressió no dóna dret a ofendre a cap religió.

El papa Francesc va comentar el tema de l'atac a la revista satírica Charlie Hebdo.


En el matí del 7 de gener, dos homes encaputxats, portant fusells automàtics van irrompre a la seu de Charlie Hebdo a París matant a dotze persones, dues d'elles policies, i sembla ser, van ferir de gravetat a quatre. L'organització terrorista Al-Qaida a la Península Aràbiga es va adjudicar l'atac contra el setmanari satíric francès Charlie Hebdo "com a venjança per l'honor del profeta Mahoma".

No hi ha cap causa que, per justa que sembli, hagi de defensar-se matant als adversaris d'ella. Com més greu és un acte de barbàrie, més necessari es fa analitzar els motius que condueixen als seus autors a cometre'l. I, sense cap dubte, l'atemptat a París contra la revista Charlie Hebdo és així.

Volia donar la meva opinió sobre l'esdevingut aquests dies, la reacció de les persones i els mandataris de diferents països entre els quals es troba més d'un que tenen molt a callar. Es van esquinçar les vestidures davant aquest atemptat i una part de la capçalera de la manifestació ni respecten la llibertat d'expressió en els seus països ni els interessen els drets humans. I una altra part no vol admetre les brutals conseqüències de les seves polítiques a l'Iraq, Líbia, Síria, etc.


Defensar la llibertat d'expressió i reprimir cada dia allà on alguns d'aquests dirigents governen és una hipocresia. En aquest escalafó, segurament els representants de Turquia, Rússia i algun altre s'endurien el primer premi.

L'atac a la revista satírica i l'assassinat d'una dotzena de persones no té cap tipus de justificació, és una aberració assassinar en nom d'una o una altra religió sigui la que sigui.

L’admirat papa Francesc ja ho va afirmar dijous passat, assassinar en nom de Déu és una "aberració", però ha insistit que "la llibertat d'expressió" no dóna dret a "insultar" la religió del proïsme... i insisteixo sigui la que sigui.

"Matar en nom de Déu és una aberració", va dir a la premsa Francesc a bord de l'avió que el portava de Sri Lanka a Filipines, on continua la seva gira asiàtica. No obstant això va afirmar, i crec que molt encertadament, que "totes les religions tenen la seva dignitat" i "hi ha límits".

"No es pot provocar, no es pot insultar la fe de la gent, riure’s d'ella", ha insistit, i ha assegurat que "la llibertat d'expressió és un dret i una obligació que s'ha d'utilitzar sense ofendre".

Després de l'atemptat, el primer número d'aquesta publicació que va sortir dimecres passat amb una gran tirada d'exemplars, va tornar a escollir a Mahoma per la seva portada. No vull afirmar-ho, però això, no és provocació? La portada ha tornat a disparar, un cop més, la polèmica en algunes parts del món musulmà.

Pot haver-hi crítiques a qualsevol religió, però amb respecte.




Ramiro Lozano
Jubilats-USOC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada