dissabte, 14 de febrer del 2015

El Rei es baixa el 20% el sou ...
Als jubilats i pensionistes els pugen el 0,25%.

Per aquestes dates, com des de fa tres anys, un portaveu de la Zarzuela va facilitar als mitjans de comunicació, les dades sobre la distribució global del pressupost de la Casa Reial per al present any 2015. El Rei Felip VI ha assignat al seu pare una retribució de 187.356 euros, que sembla que correspon al 80% de l'actual sou del cap de l'Estat.
Abans de ser nomenat Rei, com a Príncep, cobrava la meitat que el seu pare (146.376 euros).
Aquest portaveu de la Zarzuela va explicar que Felip VI ha pres com a referència altres «retribucions de càrrecs institucionals a l'Estat, i el que cobren presidents d'altres repúbliques, com Itàlia i Alemanya, i altres famílies reials europees».
Els grans titulars de la premsa, almenys de l'escrita, assenyalaven que, "El Rei es baixa al 20% el sou i cobrarà 234.204 euros aquest any..." però aquí, falten les despeses de representació que suposo que pugen un bon pic... "Felip VI assigna al seu pare una retribució de 187.356 euros i de 105.396 euros a la seva mare." i "La reina Letizia rebrà 128.808 euros, 3.000 menys del que guanyava la Reina Sofia."
Què és el que ens volen vendre, que són "iguals" que un treballador, que ha tingut el míser increment d'un 0,25%...? Si us plau senyors, que sabem molt bé que tant un rei com un president de qualsevol república tenen sous "representatius" que són superiors a l'estàndard; no és de rebut que ens vulguin "vendre" una engruna (per a aquest nivell), com una gran mostra de "sacrifici".
Hi ha persones que ho estan passant molt malament i que amb aquesta baixada podrien viure 10 anys amb el que cobren de l'IPREM. Però els 9 milions, que es calculen, de la casa del Rei no es toquen. Segurament podria regalar el seu sou i podria seguir vivint igual de bé.
Que s'han abaixat el sou? No serà per la Llei de transparència, com ho hem de saber, oi? Ah! i una altra cosa, l'antic rei Joan Carles, quan deixa de ser Rei perquè no passa a cobrar una pensió com qualsevol treballador? Els altres quan ens jubilem, deixem de cobrar de les empreses, (menys alguns polítics indecents, però amb grans privilegis que els deixen ben coberts de per vida), per què aquests privilegis?
Resumint, que ben comptat la parella reial sobrepassen els 350.000 euros, a això cal comptar el de les filles (princesa i infanta), amb els títols a més del que no sabem.

Ramiro Lozano

Jubilats-USOC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada